Rolex is ongetwijfeld ‘s werelds beroemdste luxe horlogemerk. Van horlogeliefhebbers tot mensen die weinig weten over horloges, Rolex wordt over de hele wereld erkend als een symbool van luxe, stijl, succes en kwaliteit.

Met een geschiedenis die teruggaat tot 1905 zijn Rolex-horloges niet alleen gewild bij de elite, maar heeft het merk ook diverse revolutionaire innovaties voortgebracht die het leger, wetenschappers, NASA en professionele sporters hebben geholpen.

Rolex behoort tot de meest prestigieuze horlogemerken ter wereld. Om hun kwaliteit, precisie en stijl te weerspiegelen hebben ze ook een prestigieus prijskaartje. Rolex-horloges zijn niet alleen duur, hun waarde kan ook stijgen. Hierdoor kunnen ze een geweldige investering zijn.

De waarde van een Rolex kan echter variƫren afhankelijk van vraag en aanbod. Rolexen die in goede staat zijn of als zeldzaam worden beschouwd, zullen bijvoorbeeld een hogere waarde hebben dan Rolexen die dat niet zijn. In dit artikel bekijken we wat een Rolex tot een goede investering maakt en bekijken we de zaken waarmee je rekening moet houden wanneer je een Rolex koopt als investering.

Zeldzame Rolex Horloges

Aangezien Rolex een van de populairste luxe horlogemerken ter wereld is, is het begrijpelijk dat er een grote vraag naar is. Hoewel alle Rolex-horloges dezelfde finesse hebben, behouden niet alle Rolexen hun waarde even goed. Een van de meest waarschijnlijke tekenen dat een Rolex in waarde zal stijgen en een goede investering zal zijn, is hoe zeldzaam het horloge is.

De waarde van sommige Rolex-horloges is in de loop der jaren drastisch gestegen ten opzichte van andere. Dit komt omdat de vraag ernaar extreem hoog is, terwijl het aanbod ervan beperkt is, waardoor ze dan worden beschouwd als een zeldzame Rolex. Er is echter geen manier om met zekerheid te weten welke in waarde zullen stijgen.

Er zijn verschillende redenen waarom een tweedehands Rolex meer waard kan zijn dan een nieuw uurwerk, waaronder het feit dat dat specifieke model niet langer in productie is of dat het een ontwerp met een beperkte oplage was en er slechts een klein aantal van is gemaakt.

Wanneer een Rolex-horloge schaars is, zijn kopers en investeerders bereid een hogere prijs te betalen. Zeldzame en moeilijk te vinden Rolexen, die door verzamelaars vaak als de meest begeerlijke stukken worden beschouwd, trekken op veilingen vaak de hoogste biedingen aan, waardoor ze zulke goede beleggingen zijn.

Er zijn een aantal voorbeelden te bedenken van ongelofelijke prijsstijgingen in rolexen. In 2017 bijvoorbeeld, verkocht Paul Newman’s Rolex Cosmograph Daytona voor een ongelooflijke $ 17,8 miljoen bij Phillips in New York, waardoor het het duurste horloge ooit verkocht werd.

Beste Rolex-model voor investering

Investeren in een zeer gewild horlogemodel is een goede manier om rendement op je investering te krijgen. Het probleem is te weten welke de meest populaire Rolex modellen zijn. Gelukkig voor jou zijn wij hier om je te helpen en hebben wij al het inzicht in welke stijlen een geweldige investering zijn.

Rolex Metalen

Hoewel je in theorie zou kunnen denken dat Rolex-horloges gemaakt van kostbare of zeldzame metalen zoals goud meer kans hebben om in waarde te stijgen, zijn het in feite de horloges die gemaakt zijn van staal die momenteel een beter rendement op de investering geven. Dit komt simpelweg omdat er meer vraag is naar stalen Rolexen.

Hoewel de prijs van goud vrij onstabiel kan zijn, geloven sommigen dat omdat het zijn waarde op de lange termijn behoudt, het een goede keuze is voor een Rolex investering. Hun vaak hogere prijskaartje garandeert echter niet dat het in waarde zal stijgen, terwijl stalen Rolexen in populariteit zijn blijven toenemen.

Of dit nu een stijlkeuze is of dat stalen horloges als draagbaarder worden beschouwd, de markt voor Rolexen van goud en andere edelmetalen is gewoon niet zo groot. Dit kan echter in de loop der tijd gemakkelijk veranderen naarmate smaak en stijl zich ontwikkelen.

Hetzelfde kan worden gezegd van Rolex-horloges met edelstenen en diamanten. Ook dit is puur een kwestie van vraag en de vraag naar Rolex-horloges van edelmetaal of met edelstenen is gewoon niet zo groot als voor die van staal.

Waarom stijgt de waarde van een Rolex-horloge met de tijd?

Het merk Rolex is eenvoudigweg de meest bekende naam in de geschiedenis van de horlogerie en de populariteit ervan is blijven groeien. Veel van zijn aantrekkingskracht ligt in zijn exclusiviteit, hoewel meer mensen dan ooit een Rolex bezitten.

Als we iets van luxemerken hebben geleerd, is het dat hun populariteit uiteindelijk een hoogtepunt kan bereiken en kan afnemen. Dit is echter absoluut niet het geval voor het merk Rolex, aangezien de kosten van het bezitten van een van hun uurwerken blijven stijgen, wat bijdraagt aan hun begeerlijkheid.